Haal je rijbewijs met Autorijschool Chrit Ramaekers in Maastricht

Iedereen pakt autorijden anders op. Het is belangrijk dat de lessen hierop aansluiten. Bij Autorijschool Chrit Ramaekers weet je snel hoeveel lessen jij nodig hebt en heb je altijd dezelfde instructeur. En met een slagingspercentage boven het gemiddelde, is Chrit Ramaekers een goede keuze om snel je rijbewijs in je bezit te hebben.

Stap in de auto

Bij Autorijschool Chrit Ramaekers rijd je in een Ford Fiësta. Een betrouwbare auto om je eerste kilometers op de weg mee te maken. De rijlessen duren altijd een uur. We maken tijdens de lessen gebruik van de Rijopleiding in Stappen-methode (RIS). Als rijinstructeur leer ik jou op een ontspannen manier je weg te vinden in het verkeer.

Begin met lessen

Rijopleiding in stappen

Bij de RIS-methode ga je stap voor stap elk onderdeel van het rijden leren. Pas als je het ene onderdeel snapt, gaan we verder met de volgende. Daarbij wordt een deel thuisstudie van je gevraagd. Dat bereidt je alleen maar beter voor op de volgende les. Het is gebleken dat je dankzij deze methode sneller slaagt. Met deze methode ga je een stuk veiliger het verkeer in als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald.

 

Je krijgt met deze methode ook een leerlingenkaart waarop je zelf je vorderingen kunt bijhouden. Zo zie je precies welke stappen jij maakt.

 

Je doorloopt 4 modules bij de RIS-methode. Je gaat telkens een module verder als je de vorige goed beheerst. Iedere module sluit je af met een toets. Deze methode duurt niet langer dan een traditionele rijopleiding, maar heeft wél een hoger slagingspercentage.

Benieuwd naar de prijzen?
Module 1 Voertuigbediening en voertuigbeheersing Toets 1
Module 2 Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties Toets 2
Module 3 Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties Toets 3 (Tussentijdse toets*)
Module 4 Veilige en verantwoorde verkeersdeelname Praktijkexamen bij het CBR
*Bij de tussentijdse toets kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen.

Haal je theorie

De praktijk is maar het halve werk. Om je rijbewijs te halen moet je ook een goed begrip hebben van alle regels in het verkeer. Bij Autorijschool Chrit Ramaekers kun je de benodigde materialen (zoals boeken en cd-roms) bestellen. Willen al die verkeersregels maar niet blijven hangen? Volg dan een aantal theorielessen en je zult zien: ook jij haalt je theorie zonder problemen.

Benieuwd naar de prijzen?

Je rijbewijs halen met faalangst

Voel je al paniek opkomen bij het idee dat je straks je (praktijk)examen moet doen bij het CBR? Wellicht heb je last van faalangst. Doordat ik een faalangstcursus bij de BOVAG heb gevolgd, ben ik bekwaam om jou hierin te begeleiden. We gaan eerst vaststellen of je inderdaad last hebt van faalangst of ‘gewone’ nervositeit. In het laatste geval verminderen veel zenuwen bij een tussentijdse toets. Breekt het zweet je nog steeds uit, dan is er nog grote kans dat je last hebt van faalangst. In dat geval gaan we een speciaal ingericht CBR-examen voor je aanvragen.

Rijden met een caravan

Ga je binnenkort op vakantie met de caravan? En wil je weten hoe je deze behendig kan besturen? Autorijschool Chrit Ramaekers biedt ook caravaninstructie. Je krijgt hierbij een pakket aan handige tips, zoals het afkoppelen van de caravan, spiegelinstructies, inparkeren en andere technische details. Kom daarbij vooral met je partner, zodat jullie deze instructies samen kunnen krijgen. Zo leert de een bijvoorbeeld wat de meest handige plek is om te gaan staan om instructies te geven bij het inparkeren. En natuurlijk gaan we ook nog een stukje rijden.

 

Wil je wat meer vertrouwen krijgen voor je met de caravan of aanhanger gaat rijden? Volg dan de 1,5 uur durende cursus. 

Meer informatie?